Daftar Isi:

Arduino Pedometer: 3 Langkah
Arduino Pedometer: 3 Langkah

Video: Arduino Pedometer: 3 Langkah

Video: Arduino Pedometer: 3 Langkah
Video: DIY Arduino Pedometer - Counting Steps using Arduino and Accelerometer 2024, Juli
Anonim
Arduino Pedometer
Arduino Pedometer

Vandaag gaan we een make-shift stapler maken meet Arduino.

Perlengkapan

Hiervoor heb je minimaal het volgende nodig:

1x16x2 LCD

1x sakelar goyang aethdx

1x Arduino Uno

1x220 ohm resistor

(Jumper) Kabels

Langkah 1: Pemrogram

Programmer
Programmer

Dia programmer van de stappenteller adalah dia eenvoudigste gedeelte. Anda mulai bertemu dengan importir van de LiquidCrystal library dan penginisialisasi LCD: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

LiquidCrystal lcd (pin1, pin2, pin3, pin4, pin5, pin6)

Pin 1 en 2 zijn voor de Register Pilih en de Baca / Tulis van de LCD, deze zijn bij ons pin 12 en pin 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7, dengan pin digital hiervoor 2, 3, 4 dan 5.

Vervolgens initialiseer je twee variabelen, een integer waarde voor de sensor en een integer waarde voor het aantal stappen, vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

Dalam de setup mendeklarasikan je hoeveel rijen je wilt hebben, omdat deze standar LCD een 16x2 adalah werken kami dus ook bertemu 16 kolommen dan 2 rijen. Dit is het lcd.begin(16, 2) gedeelte, vervolgens kan je nog een tekst erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken, dit hebben wij gedaan bertemu het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te beranda.

Dalam de loop ga je mendeklarasikan waar de variabel sensor op gebaseerd adalah, namelijk aan de output pin van de shakeswitch, dit adalah bij ons A1 catatan: dit moet wel op een pin analog!

Langkah 2: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar is kan je beginnen met het opzetten van de potensiometer. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch adalah niet moeilijker di elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een pin analog. Het moeilijkere gedeelte adalah de LCD. Om te awal adalah het belangrijk dat je de pinheaders aan de LCD soldert om los kontak te voorkomen.

Zet een potensiometer (draaiknop) dari papan tempat memotong roti sluit hem aan melalui kabel jumper. Dit is belangrijk voor de background-led van het LCD Scherm.

Nu het aansluiten zelf. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten, sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - Potensiometer van tanah (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Tegangan pada Kolektor Umum) - De naam geeft het al weg, voltage, deze moet op de 5 volt.

VU (Unit Volume) - De wiper van de potensiometer (pin middelste), dit regelt het kontras van de latar belakang-LED

RS (Register Select) - Moet op een digital pin, di ons geval staat die op 12.

RW (Baca/Tulis) - Moet op de ground

E (Aktifkan) - Moet op een digitale pin, di ons geval staat die op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer digital pin, di ons geval adalah dat DP 2 t/m 5

LED - De laatste twee pinnen heten beide LED. De linker LED adalah de anode dan de rechter LED adalah de kathode. De anoda sluit je bertemu een 220V resistor aan op de 5 volt. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

Langkah 3: Klaar

Klaar!
Klaar!
Klaar!
Klaar!

Dat is alles wat je hoeft te doen voor een werkende potensiometer di elkaar te zetten. Natuurlijk adalah het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig, daarom kan je ook de kleinere varian kiezen en door die direct onder de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Op de mini breadboard werkt die hetzelfde als de grotere varian. Vergeet dan wel niet om een rij over te laten voor de 5 volt aansluitingen.

Direkomendasikan: