Daftar Isi:

Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Langkah
Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Langkah

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Langkah

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Langkah
Video: HTST Pasteuriser - Pasteurizer - Training Animation 2024, Juli
Anonim
Troebelheidsmeter - Groep 7
Troebelheidsmeter - Groep 7

Quentin Cornelissen: 4753267 & Aron Lawniczak: 4482492

Hoe bouw je een troebelheidsmeter? Dat gaan wij proberen uit te leggen in deze dapat diinstruksikan

Benodigdeden:

LDR, stroomdraad, krimpkousen in verschillende maten, parfumtester, PVC buis of een ander plastic omhulsel, siliconen kit, messing koppelstuk, zware niet machine, doosje, lat, stappenmotor, bouten, moeren, metalen oplegstukjes 4x, metalen oplegstukjes 4x, metalen, kleine magneet, tabung, Foton, Arduino, powerbank, gereedschap.

Langkah 1: LDR

LDR
LDR

Verleng de uiteindes van de LDR bertemu behulp van een solder apparaat en dunne stroom kabels. Gebruik hiervoor een lengte die geschikt is voor de diepte waarover je wilt gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur di het glazen buisje, afkomstig van een parfumtester. Om het buisje worden twee plastic omhulsels gedaan afkomstig van PVC buis en een lege tube, deze zijn vastgemaakt bertemu lijm en wijdere krimpkousen. Aan het uiteinde wordt een messing koppeling aangebracht op het geheel te verzwaren. Het geheel wordt dan geheel gevuld met een siliconen kit om het water dicht te krijgen. Biarkan hierbij op dat er geen siliconen in het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Om dit buisje wordt vervolgens ook een krimpkous luas gemaakt om enkel licht op te vangen dat langsung op de LDR schijnt. Aan de bovenkant van de constructie worden twee touwtjes vastgemaakt waarmee de constructie nanti kan zakken/heisen. Biarkan hierbij op de lengte van het touw.

Langkah 2: Casing

Selubung
Selubung

Leeg een geschikt doosje van enige innerlijke compartimenten. Gebruik hiervoor een slijpmachine. Maak het doosje luas aan de lat bertemu behulp van een nietmachine.

Langkah 3: Stappenmotor & LED

Stappenmotor & LED
Stappenmotor & LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Maak de motor vast aan de doos bertemu behulp van een bout en een moer. Verleng de drijfas bertemu behulp van een metalen klemstuk. Plaats hier twee ronde metalen oplegstukjes op die gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat; deze gaan dienen als geleiders van het touw. Plak ook een ijzer plaatje langsung onder de spoel; hierop gaat de LED rusten.

Beide uiteindes van de LED zijn verlengd en beveiligd bertemu krimpkousen. De led ada di een plastic omhulsel van een tube gedaan. Hieraan adalah een magneet vastgeplakt.

Maak als laatste een gat in de doos. Hierdoor kan men de kabel van de LED en LDR gaan trekken.

Langkah 4: Konstruksi Volledige

Konstruksi Volledige
Konstruksi Volledige

Hier de volledige constructie ter overzicht van alle onderdelen onderling vanuit drie verschillende hoeken. De powerbank terpenuhi behulp van een stroomkabel aangesloten aan de Photon, welke hij van stroom voorziet. De Photon, Arduino en stappenmotor panel zijn alle drie voorzichtig in de doos gedaan en zijn klaar om aangesloten te worden.

Langkah 5: Foton Bekabeling En Code

Foton Bekabeling En Kode
Foton Bekabeling En Kode
Foton Bekabeling En Kode
Foton Bekabeling En Kode
Foton Bekabeling En Kode
Foton Bekabeling En Kode

Hier adalah de bekabeling te zien. De lange blauwe kabels leiden naar de LED. De lange zwarte kabel leiden naar de LDR. De Arduino adalah pilihan dari Photon als stroomvoorziening en op de D1 dan pin D2. Kabels de viertal wegga dan van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteinelijk naar de stappen motor zelf. Kode de benodigde juga ada di dekat toegevoegd.

Direkomendasikan: