Daftar Isi:
- Langkah 1: Vind Een Laser
- Langkah 2: Verbindt De Polen Van Je Foton
- Langkah 3: Verbind De LDR
- Langkah 4: Verbind De Weerstand
- Langkah 5: Pemrogram Foton
- Langkah 6: Mulailah Van De Opstelling
- Langkah 7: Opstelling: Foton Houder
- Langkah 8: Opstelling: Laser Statief
- Langkah 9: Opstelling: Horizontale Rails
- Langkah 10: Mulai Pengujian
Video: Sensor Verdamping S&N: 10 Langkah (dengan Gambar)
2024 Pengarang: John Day | [email protected]. Terakhir diubah: 2024-01-30 09:58
Dalam deze instruksi maken kita een verdampingsensor die concentratieverschillen bertemu di een bertemu kleurstof gekleurde bak air, pintu middel van een laser. Als er minder water in de bak zit (door verdamping) tidak terkonsentrasi kleurstof hoger en het water dus minder doorchijnend. Dit verschil in de doorlatendheid van licht (en dus ook de laser die door de bak water gaat) kan de sensor meten en dus ook de orde grote waarin de concentratie beranda.
Langkah 1: Vind Een Laser
Een laser gaat door een bak geschenen worden die gekleurd is met kleurstof. De laser die hiervoor nodig is hoeft niet enorm sterk te zijn, een laser voor katten bijvoorbeeld volstaat.
Langkah 2: Verbindt De Polen Van Je Foton
Als je Photon is opgestart en verbonden kunnen we de polen verbinden met de zijkant van je Breadboard. Dit maakt het ons kemudian makkelijker bertemu de Photon te werken. Semua kata kerja kami de 3v3 (3volt) port van de Photon, bertemu een draad, bertemu de plus kolom aan de zijkant van het Breadboard. Daarna verbinden we de GND (ground) port van de Photon met de min kolom aan de zijkant van je Breadboard. Zie ook afb.
Langkah 3: Verbind De LDR
Tidak ada foto yang bagus Foton hebt verbonden aan je Breadboard kunnen we de LDR aan de Photon verbinden zodat we uiteindelijk lichtintensiteit kunnen meten, aangezien de LDR een weerstand is die gevoelig is voor licht. Wat we ten eerste moeten doen adalah 1 kant van de LDR aan een van de analog voltmeter van de Photon verbinden, dit zijn de A port aan de zijkant van de Photon. Wij gebruiken hier A4. Dan verbinden we de andere kant van de LDR aan de plus kolom van het Breadboard. Zie ook de afb.
Langkah 4: Verbind De Weerstand
Nu als laatste moeten we de stroomkring complete maken door een weerstand aan de Photon te verbinden. Dit adalah een weerstand van 20 ohm. Semua kata kerja yang kami miliki 1 kant van de weerstand bertemu de A4 port van de Photon, dan juga port analog hebt gebruikt bij de vorige stap moet je uiteraard nu ook de weerstand bertemu die port verbinden. Hierna verbinden we de andere kant van de weerstand met de min kolom van het Breadboard. Zie ook de afb. Pas wel op dat de weerstand en de LDR elkaar niet raken!
Langkah 5: Pemrogram Foton
Nu moet je Photon nog geprogrammeerd worden zodat hij daadwerkelijk wat terug stuurt. Je gaat naar build.particle.io en opent daar een nieuwe app zodat je een code kan schrijven. Allereerst zeg je welke waarde je Photon moet aflezen dat is in ons geval pin A4. Dan zeg je bertemu waktu tunda om de hoeveel seconden hij een meting moet doen (1000 = 1 detik). Als je dat gedaan hebt kan je je sensor nog een naam geven. Hierna open je een setup en sluit je hem weer. Dan buka je een loop. Hierin benoem je een integer die de analogpin moet aflezen. Dat laat je hem weer publishen in je loop, voordat je deze sluit. Zie ook afbeelding als voorbeeld (biarkan hierbij niet op wat achter een dubbele slash staat).
Als je code klaar is druk je op flash (bliksemschicht) en dan stuurt je laptop de code naar je Photon en al het goed is begint deze ook te meten. Deze waarden kan je zien op console.particle.io.
Langkah 6: Mulailah Van De Opstelling
Nu onze Photon klaar is kunnen we beginnen aan de opstelling van de sensor. Aangezien kita bertemu dengan laser werken die precies op de LDR moet vallen luistert de positionering van de onderdelen heel nauw.
Benodigdheden voor de opstelling:
- 1 plankje van 9x9 cm (1)- 1 plankje van 11 cm breed en 15 cm hoog (2)- 2 plankjes van de zelfde dikte als de voorgaande, van 1 cm breed en 15 cm hoog (3)- 2 dikkere plankjes van 2 cm breed en 15 cm hoog (4)- 2 dikkere plankjes van 4x4 (5)
- 1 plankje van 10 cm breed en 15 cm hoog (6)- 2 plankjes even dik al het vorige plankje van 2 cm breed en 25 cm hoog (7)- 1 dikker plankje van 3 cm breed en 25 cm hoog (8)
- 1 grote plank van ongeveer 25 cm breed en 1 m lang (9)- 1 blok van 3, 5 cm hoog en even breed als je laser (10)- 2 dikkere plankjes 1 cm breed en even lang als je laser (11) - 2 dunne plankjes van een halve cm breed en 2 keer zo lang als de breedte van je laser (12)
- Voldoende karton
De onderdelen zijn allemaal genummerd en komen kemudian terug di de beschrijvingen. Aangeraden wordt om als je de onderdelen op maat hebt gezaagd te nummeren zoals hierboven gedaan is.
Langkah 7: Opstelling: Foton Houder
Omdat heel moeilijk adalah te voorspellen hoe de laser van te voren op de LDR zal vallen zorgen we ervoor dat de positie van de LDR in de opstelling zelf nog aangepast kan worden. Dit doen we door een plankje vaar de LDR op zit, plankje 1, te laten bewegen tussen houten ''rails''. Allereerst pakken we plank 2 en bevestigen daar plankjes 5 boven op elkaar op, aan de onderkant van plankje 2. Dan bevestigen we aan de andere kant van plankje 2, plankjes 3 aan beide kanten van plankje 2. Daarna kunnen plankjes 4 weer worden bevestigd zodat er aan beide kanten een gleuf ontstaat. tussen die gleuven kan je dan plankje 1 glijden. Het is belangrijk dat plankje 1 soepel maar toch met enige weerstand omhoog en omlaag beweegd. Op plankje 1 kan kemudian sebelum Breadboard bertemu dengan Photon bevestigd worden. Zie ook de afbeeldingen.
Langkah 8: Opstelling: Laser Statief
Ook de laser moet goed stil staan in de opstelling. Dit betekent dat de laser moet worden vastgezet, maar dat de laser ook zo moet aan gaan dat hij niet trilt als je de knop ingedrukt houdt.
Plaats eerst het blok (10) aan een uiterste van de grote plank (9). Leg de laser di het midden van het blok met de knop omhoog en plaats aan beide kanten van de laser de plankjes 11. Haal de laser tussen de plankjes vandaan en leg de plankjes 12 over dwars op de plankjes 11. 1 plankje 12 aan de achterkant id 1 plankje di het midden waar normaal de aan-knop van de laser onder zit. Boor nu aan beide kanten van de plankjes 12 een gat voor een schroef, dwars door 12, 11 en in blok 10. leg de laser weer tussen plankjes 11 en schroef het achterste plankje 12 erop vast.
Nu zit de laser broad op het blok. boor met een boor die dikker is dan de schroefdraad van de schroef die je gaat gebruiken een gat door beide (nu nog kleinere) gaten van het plankje 12 die niet is vast gezet. Als je dit hebt gedaan kan je het plankje 12 vastschroeven op plankjes 11. Als de schroeven strak zijn aangedraaid zie je al het goed is de laser aan gaan, maar als de schroeven losser worden gedraaid gaat hij uit. Tenzij je zelf op het bovenste plankje drukt. Zie ook de afbeeldingen.
Langkah 9: Opstelling: Horizontale Rails
Omdat het laserlicht soms door verschillende konsentrasi in het water sowieso kan breken moeten we ook zorgen dat we de LDR horizontaal kunnen positioneren zodat we optimale metingen hebben. Dit doen we door de houder van de Photon van stap zes, door middel van de plankjes (5), te bevestigen aan plankje 6. Dat plankje laten weer langs houten rails lopen. Pertama-tama kita 1 plankje 7 op ongeveer 30 cm afstand van blok 10, op plank 9. Dit moet loodrecht op de lengte van plank 9 bevestigd worden. Daarna bevestigen we het andere plankje 7 10 cm achter het eerste plankje, tevens loodrecht. Als laatste bevestigen plankje 8 bovenop het achterste plankje 7 waardoor er weer een houten rail ontstaat. Zie ook de afbeeldingen.
Nu adalah je opstelling klaar. De houten rails staan je nu toe verschillende onderdelen makkelijk van de opstelling op en af te schuiven zodat het makkelijk kan worden vervoerd.
Langkah 10: Mulai Pengujian
Nu adalah de sensor gebouwd. Om te beginnen meet meten heb je een bak water nodig die je op de opstelling tussen de laser en de photon zet. De bak moet rechte wanden hebben zodat het licht zo min mogelijk breekt en moet goed doorzichtig zijn. Dan voeg je een kleurstof toe. Voor een goed resultaat wordt kaliumpermanganaat gebruikt worden. Beranda dan konsentrasi di de bak door er bijvoorbeeld water aan toe te voegen en je hebt je sensor. Zorg er wel voor dat de laser altijd op de LDR Schijnt.
Pilih hasil yang lebih baik kan je de foton bertemu LDR nog afschermen bertemu karton zoals op de tweede afbeelding.
Direkomendasikan:
Sensor Suhu & Daging BBQ pada ESP8266 Dengan Tampilan: 5 Langkah (dengan Gambar)
Sensor Suhu & Daging BBQ di ESP8266 Dengan Tampilan: Dalam Instruksi ini saya akan menunjukkan cara membuat alat BBQ versi Anda sendiri yang mengukur suhu saat ini di barbekyu Anda dan menyalakan kipas untuk menyalakannya jika diperlukan. Selain itu ada juga serangan sensor suhu inti daging
Slider Kamera Pelacakan Objek Dengan Sumbu Rotasi. 3D Dicetak & Dibangun di RoboClaw DC Motor Controller & Arduino: 5 Langkah (dengan Gambar)
Slider Kamera Pelacakan Objek Dengan Sumbu Rotasi. 3D Dicetak & Dibangun di RoboClaw DC Motor Controller & Arduino: Proyek ini telah menjadi salah satu proyek favorit saya sejak saya menggabungkan minat saya membuat video dengan DIY. Saya selalu melihat dan ingin meniru bidikan sinematik dalam film di mana kamera bergerak melintasi layar sambil menggeser untuk melacak
Magnetic Smart Lock Dengan Secret Knock, Sensor IR, & Aplikasi Web: 7 Langkah (dengan Gambar)
Magnetic Smart Lock Dengan Secret Knock, IR Sensor, & Web App: Jika Anda menyukai proyek ini, ikuti saya di Instagram dan YouTube. Dalam proyek ini saya akan membuat kunci magnetik untuk kantor rumah saya, yang terbuka jika Anda mengetahui ketukan rahasia. Oh … dan itu akan memiliki beberapa trik lagi. Magnet
Konsol Genggam Dengan Kontroler dan Sensor Nirkabel (Arduino MEGA & UNO): 10 Langkah (dengan Gambar)
Konsol Genggam Dengan Kontroler dan Sensor Nirkabel (Arduino MEGA & UNO): Yang saya gunakan:- Arduino MEGA- 2x Arduino UNO- Adafruit 3.5" TFT 320x480 Layar Sentuh HXD8357D- Buzzer- Speaker 4Ohm 3W- Lampu LED 5mm- Ultimaker 2+ Printer dengan Filamen PLA Hitam- Pemotong laser dengan kayu MDF- Cat semprot hitam (untuk kayu)- 3x nRF24
SENSOR SUHU DENGAN LCD DAN LED (Membuat Sensor Suhu Dengan LCD dan LED): 6 Langkah (Dengan Gambar)
SENSOR SUHU DENGAN LCD DAN LED (Membuat Sensor Suhu Dengan LCD dan LED): hai, saya Devi Rivaldi mahasiswa UNIVERSITAS NUSA PUTRA dari Indonesia, di sini saya akan berbagi cara membuat sensor suhu menggunakan Arduino dengan Output ke LCD dan LED. Ini adalah pembaca suhu dengan desain saya sendiri, dengan sensor ini dan