Daftar Isi:

Mobilitas Okosparkolo: 7 Langkah
Mobilitas Okosparkolo: 7 Langkah

Video: Mobilitas Okosparkolo: 7 Langkah

Video: Mobilitas Okosparkolo: 7 Langkah
Video: ПОДЪЕМНАЯ тренировка нижней части тела — день ног с гантелями | ЭПИЧЕСКИЙ Финал, день 7 2024, Juli
Anonim
Mobilitas Okosparkolo
Mobilitas Okosparkolo

Sebuah beadandó során csapatunk célja egy okos parkoló kialakítása volt. Az alapelgondolás a be és kimenő autók számlálása, és ezzel a parkoló foglaltságának megadása volt. Ezt a munka során e-mailküldő és tweetelő funkcióval bővítettük, hogy a parkolni vágyók folyamatosan értesítve legyenek a szabad helyekről.

Langkah 1: Eszközök, Alkatrészek

Sebuah megvalósításhoz az első lépés megfelelő eszközök beszerzése volt, melyek a következők:

● Raspberry Pi 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos távolságmérő HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

● dasbor szenzoroknak külön, illetve ahhoz szükséges kábelek, 1000 -os ellenállások

● tapforrás – Powerbank

Langkah 2: Raspberry Pi s Szenzorok

Raspberry Pi s Szenzorok
Raspberry Pi s Szenzorok

Második lépésként összeállítottuk a hardveres részt, vagyis bekötöttük a 2 ultrahang szenzort és feltelepítettük az operációs rendszert Raspberry Pi-re. Yehezkiel után, hogy a működésüket adalah ellenőrizzük, pár sornyi kóddal teszteltük azt.

Langkah 3: Alapkód Megírása

Alapkód Megírása
Alapkód Megírása

Következőleg az alap kódot írtuk meg. Az elgondolás alapja az objektumok (autok) érzékelése volt. Ezt gy valósítottuk meg, hogy amennyiben egy a ki-vagy bemenő jármű érkezik a megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken. Attól függően, hogy a kimenő, vagy a bemenő szenzor érzékeli csökkenti, illetve növeli a bent tartózkodó autók számát.

Langkah 4: Tesztelés

tesztelés
tesztelés

A munka során minden kódrész megírása után teszteltünk, hogy egy esetleges hibát azonnal javítani tudjunk, illetve, hogy könnyen kiszűrhessük, melyik részben történt hiba.

Az alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk. Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei, illetve a szenzorok mérései közötti időintervallumok.

Sebuah hibatűrés értékeit eredetileg fixen állítottuk be, viszont tekintettel arra, hogy a rendszert csak felállítani kelljen egy esetleges helyváltoztatás esetén, az első tesztelés után if s

Langkah 5: Ekstra Funkciók

Ekstra Funkciók
Ekstra Funkciók

Az 5. lépésben egyrészt ekstra másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk be. Ezek közül először egy tweetelő, majd egy e-mailküldő részt írtunk meg.

Mindkettő esetében 30 persen érkezik az értesítés, ami a foglaltságról ad tájékoztatást.

Langkah 6: II. tesztelés

Sebuah következő lépésként az jonnan hozzáadott elemek működését teszteltük.

Itt a twitter résznél fedeztünk fel egy olyan hibát, ami a kód működésének leállásához vezethet. Sebuah Twitter nem engedi ugyanis a duplikált posztokat, tehát ha 30 persen adalah 50 volt a foglaltság, és kebanyakan az, hibát jelez, és a program nem fut le. Egy egyszerű időkiírás segítségével valósítottuk meg, saya masalah meg adalah oldotta és a posztok hitelességét és segít javítani.

Langkah 7: Főpróba

Főproba
Főproba
Főproba
Főproba

Utolsó lépésként a teljes összeállított rendszert kellett tesztelnünk. Ezt a Mobilis parkolójában néhány önkéentessel végeztük el. Ez esetben adalah szükség volt egy kis paraméterezésre, amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát.

Sebuah tesztet 3 önkéntes segítségével végeztük, tehát a kocsik elhaladásával a foglaltság nőtt, és amikor azok a parkolót elhagyták, a foglaltság visszacsökkent á Sebuah teszt alapján megállapítottuk, hogy 1,5-ös waktu pengaturan (waktu tidur) volt a legoptimálisabb arra, hogy az elhaladó kocsikat megfelelően érzékelje.

Ahhoz, hogy a munkánkat a vizsga során is be tudjuk mutatni, egy kartondobozból készített,, pályát” hoztunk létre, ahol a szenzorok fixen rögzítésre kerültek.

Direkomendasikan: