Daftar Isi:
- Perlengkapan
- Langkah 1: Periksa Alles Werkt
- Langkah 2: Sirkuit Bouw Het
- Langkah 3: Perangkat Lunak/Kode
- Langkah 4: Halffabricaat
- Langkah 5: Bouw Een Omhulsel
- Langkah 6: Klaar
Video: Ledkrant: 6 Langkah
2024 Pengarang: John Day | [email protected]. Terakhir diubah: 2024-01-30 09:55
Voor het make-it project op onze school moesten wij zelf een elektrisch apparaat maken, na enige tijd en eksperimen zijn we op het idee gekomen om een ledkrant te maken die met knopjes bediend kan worden, waarbij aparte leds aanstaat knopangeven welk Het idee hierachter adalah dat we vooral in het programmeren een sprong zouden maden. En naar ons eigen zeggen adalah dit zeker gelukt. Het proces en het eindresultaat zie je hier.
Perlengkapan
Perangkat keras
Bahan:
Jumper draadjes
3 LED
Arduino Uno
3 Drukknopjes
Papan tempat memotong roti
64 x 16 Ledkrant
M-3 moeren (optionel)
M-3 ringetjes (optionel)
3 10K ohm weerstanden
3 68K ohm weerstanden (je kan ook kleinere weerstanden gebruiken, maar deze hadden we en zo weet je zeker dat het genoeg is.)
Schoenendoos (optionel)
Gereedschappen:
Schroevendraaier
Mesje (optionel)
Verf spuitbus (optionel)
M-3 moersleutel (optionel)
Komputer
Perangkat lunak
Pengatur Waktu Perpustakaan satu
Library HUB08SPI (Ga naar deze link, klik op clone atau download en download vervolgens zip)
Langkah 1: Periksa Alles Werkt
Sluit de 5v van de ledkrant aan op de arduino en check of deze licht geeft. Uji vervolgens alle leds door een simpele stroomkring te bouwen op het breadboard. Doe dit ook bertemu de schakelaars. Werkt alles? Nu kan je memulai proyek aan het. Mocht er een foutje optreden, check dan of je de ledkrant goed hebt aangesloten en of alle draadjes goed verbonden zijn. Je kan natuurlijk ook de pins van je arduino checken, zo kwamen wij erachter dat een van de pin digital niet goed verbonden is met de arduino. Hier achter komen heeft veel tijd gekost dus zorg dat je zoiets controleert.
Langkah 2: Sirkuit Bouw Het
Proyek Hierboven staat een plaatje van ons. We zullen nu uitleggen waar je wat moet aansluiten om zo hetzelfde circuit te krijgen als wij.
De ledjes en de knopjes zet je op het papan tempat memotong roti. De leds geven dadelijk aan welke boodschap er op dat moment afspeeld. Sluit op het breadboard een vijf volt pin aan op een plus reeks aan de zijkant van het board. Doe dit eveneens met de gnd op een min reeks. De leds hebben alle 3 een aparte stroomkring nodig, net al de knopjes. Deze stroomkring maak je bij de leds door Stroom vanaf een digitalpin of een analogpin door het ledje te laten stromen en daarna door een weerstand (10k) naar de min, en dus naar de gnd. Je kan nu de leds in principe individualeel aansturen met een code.
Zie de opsomming hieronder voor de verbindingen die je vanaf de ledpin moet maken naar de arduino.
- Led1 -> A0
- Led2 -> A1
- Led3 -> A2
De knopjes die wij gebruiken zijn bedoeld om aan de arduino te vertellen dat we een bepaalde boodschap willen afspelen. De drukknopjes die we hebben zorgen voor contact tussen de twee uiteinden van de drukknop wanneer je hem indrukt. Hiermee kan je dus een verschil creëren in de spanning die op een bepaalt punt loop. Als je vervolgens op dit punt de spanning meet kan je dus bij het indrukken van de knop een verandering waarnemen. Aan deze verandering kan je vervolgens gevolgen koppelen. Zo`n gevolg kan zijn: laat led1 branden en speel string1 af.
Op de afbeelding zie je hoe kami di bewerkstelligd hebben. We laten vanaf de plusreeks een draadje lopen naar 1 van de twee uiteinden (Het lijkt alsof de schakelaar 4 uiteindes heeft, maar werkelijk heeft hij er 2. De linkerkant en de rechterkant staan los van elkaar, maar jiuitein de twee bertemu elkaar verbonden, net al bij de rechterkant). Aan het andere uiteinde moet je een draadje laten lopen naar de arduino. Dit draadje moet je di een a- dari d-pin steken. Op dit punt zal de arduino aflezen of er een verschil in de spanning ontstaat. Voeg aan dit zelfde uiteinde een weerstand (68k) toe die verbonden is aan de gnd. Zie de afbeelding.
Maak van het papan tempat memotong roti di Arduino de volgende verbindingen:
- Knopje1 -> 9
- Knopje2 -> 12
- Knopje3 -> A3
(Onze pin D10 akta het niet, dus hebben we het derde knopje op een A pin moeten aansluiten. Mocht jij wel gebruik willen maken van de D10 pin, beranda dan di de kode A3 dalam 10 bij const int button3Pin = A3;).
Als laatste moeten we dan nog de ledkrant aansluiten op de arduino. In total moet je 10 draadjes verbinden dus om het makkelijk te maken voor jullie hebben we net als hierboven een overzicht gemaakt van de verbindingen die gemaakt moeten worden.
Maak van de ledkrant naar de Arduino de volgende verbindingen:
- LAT/STB -> Pin digital 2
- OE/EN -> Pin digital 3
- LA/A -> Pin digital 4
- LB/B -> Pin digital 5
- LC/C -> Pin digital 6
- LD/D -> Pin digital 7
- CLK -> Pin digital 13
- R1/R -> Pin digital 11
- GND -> Gnd Arduino
- GND -> Gnd Arduino
Wij hebben de twee ground gelijk linksonder op de ledkrant gebruikt.
Uiteindelijk moet het er ongeveer uitzien als wat wij hier hebben gebouwd. Je kan natuurlijk leds knopjes op andere pin aansluiten en dit in de code aanpassen.
Langkah 3: Perangkat Lunak/Kode
Unduh de code hierboven, het kan zijn dat je eerst een foutmelding krijgt, maar als je op ok klikt gaat dit weg en verschijnt de code in beeld. Ini adalah hiervoor wel handig om eerst de Arduino app te installeren.
Dalam de code hebben we bij bepaalde dingen achter schuine strepen gezet wat dit inhoudt en wat het doet. Zo begrijp je hopelijk beter wat het inhoudt. Voor deze code heb je twee library nodig, deze vindt je onder het kopje software van de benodigdheden. Ini adalah unduhan belangrijk dat je deze, anders werkt de code niet. Verder hoef je niks bertemu deze library te doen, aangezien wij ze al hebben verwerkt in de code. Waarschijnlijk valt het je op dat er één heel groot stuk tekst aan het begin is met heel veel nullen. Maak je geen zorgen, hier hoef je niks aan te doen, font aangezien dit het is. Vanaf onder het font zou je eventueel een aantal zaken kunnen aanpassen, je kan bijvoorbeeld bij de chars de boodschap van elk knopje aanpassen of bij int length de lengte van de tekst die voorbij scrollt aanpassen. Dalam de code hebben we zoals eerder vermeld de belangrijkste dingen achter schuine strepen gezet, zodat je ook weet welke dingen je kan aanpassen.
Langkah 4: Halffabricaat
Als je stap 3 goed hebt gevolgd en vervolgens de code hebt geüpload ben je zo goed als klaar, de ledkrant, knopjes en leds werken nu. Je kan verschillende boodschappen afspelen en de holderheid en lengte dan sebagainya nu aanpassen. In principe zou je na deze stap kunnen stoppen, maar lees vooral verder om te zien wat wij nog hebben gedaan om het net wat aantrekkelijker te maken.
Langkah 5: Bouw Een Omhulsel
Je mag natuurlijk zelf bepalen dari je de ledkrant zo presenteert of er nog een omhulsel omheen bouwt. Wij hebben ervoor gekozen om er een omhulsel omheen te maken. Wij hebben hiervoor een schoenendoos gebruikt. Aangezien er al boutjes achterop de ledkrant zitten, hoef je alleen wat gaten in de doos te maken en vervolgens aan de achterkant moertjes te draaien op de bouten van de ledkrant. Zo blijft het stevig staan en hangt de ledkrant mooi recht di het midden. Als decoratie hebben wij de doos in ééén kleur gespoten, je kan eventueel ook nog tekst plaatsen boven en onder de ledkrant. Wij hebben ook de schoenendoos gebruikt omdat dit mooi adalah om de hardware di op te slaan en wanneer je iets moet beranda, hoef je alleen de deksel open te doen. Daarnaast zit er een gat in de zijkant waar je de voedingskabel mooi weg kan werken.
Langkah 6: Klaar
Nu kan je bertemu de ledkrant doen wat je wil, je kan het bijvoorbeeld als reclamebord gebruiken in een winkel of als decoratie in je kamer. Wij hopen dat je wat gehad hebt aan onze dapat diinstruksikan en laat vooral jouw ledkrant zien di komentar.
Direkomendasikan:
Sistem Peringatan Parkir Terbalik Mobil Arduino - Langkah demi Langkah: 4 Langkah
Sistem Peringatan Parkir Mundur Mobil Arduino | Langkah demi Langkah: Pada proyek kali ini, saya akan merancang Rangkaian Sensor Parkir Mundur Mobil Arduino sederhana menggunakan Sensor Ultrasonik Arduino UNO dan HC-SR04. Sistem peringatan mundur mobil berbasis Arduino ini dapat digunakan untuk Navigasi Otonom, Jarak Robot, dan r
Langkah demi Langkah Membangun PC: 9 Langkah
Langkah demi Langkah Membangun PC: Perlengkapan: Perangkat Keras: MotherboardCPU & Pendingin CPUPSU (Unit catu daya)Penyimpanan (HDD/SSD)RAMGPU (tidak diperlukan)Kasing Alat: Obeng Gelang ESD/pasta matstermal dengan aplikator
Tiga Sirkuit Loudspeaker -- Tutorial Langkah-demi-Langkah: 3 Langkah
Tiga Sirkuit Loudspeaker || Tutorial Langkah-demi-Langkah: Sirkuit Loudspeaker memperkuat sinyal audio yang diterima dari lingkungan ke MIC dan mengirimkannya ke Speaker dari mana audio yang diperkuat diproduksi. Di sini, saya akan menunjukkan kepada Anda tiga cara berbeda untuk membuat Sirkuit Loudspeaker ini menggunakan:
Pendidikan Langkah demi Langkah dalam Robotika Dengan Kit: 6 Langkah
Pendidikan Selangkah demi Selangkah dalam Robotika Dengan Kit: Setelah beberapa bulan membuat robot saya sendiri (silakan lihat semua ini), dan setelah dua kali mengalami bagian yang gagal, saya memutuskan untuk mengambil langkah mundur dan memikirkan kembali strategi dan arahan. Pengalaman beberapa bulan terkadang sangat bermanfaat, dan
Levitasi Akustik Dengan Arduino Uno Langkah-demi-Langkah (8-langkah): 8 Langkah
Akustik Levitation Dengan Arduino Uno Langkah-demi-Langkah (8-langkah): transduser suara ultrasonik L298N Dc female adapter power supply dengan pin dc laki-laki Arduino UNOBreadboardCara kerjanya: Pertama, Anda mengunggah kode ke Arduino Uno (ini adalah mikrokontroler yang dilengkapi dengan digital dan port analog untuk mengonversi kode (C++)