Daftar Isi:

Hue & Me: 7 Langkah
Hue & Me: 7 Langkah

Video: Hue & Me: 7 Langkah

Video: Hue & Me: 7 Langkah
Video: Full Metal Jacket (1987) - The Battle of Hué Scene (7/10) | Movieclips 2024, Juli
Anonim

Hue & me adalah video een Ambilight die reageert op. Proyek dit adalah aangeleverd door de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Een werkend tastbaar prototype die gebruikt maakt van Arduino en een berinteraksi tussen gebruikers een berinteraksi tussen een gebruiker en een systeem realiseert.

Davey Verhoef - Desain Game - G&I1D.

Kredit:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

Langkah 1: Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

- Arduino

- Panel Mount USB B dengan kabel Micro-B

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - colokan DC 2.1mm

- Jack barel DC 2.1mm (wanita) - Dudukan panel

- Strip LED RGB Digital WS2812B - 30 LED - 1M

Langkah 2: Melapisi Tempat Tidur

Bedrading
Bedrading

Belakangan kami mulai bertemu dengan strip-LED dan menghapus Data, GND dan 5V pin terpisah dari elkaar kunnen aansluiten dari Arduino. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan di pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Solder de + en de - van de strip LED aan de 2.1mm DC barrel jack (wanita) - Panel mount.

Strip de Panel Mount USB B naar Micro-B kabel en zorg ervoor dat je het stroom uit deze kabel haalt zodat je alleen data doorstuurt naar de Arduino.

Langkah 3: Laad De Arduino Code En Test

Tes Kode En Laad De Arduino
Tes Kode En Laad De Arduino

Binnen dit kata proyek zowel Arduino als Processing gebruikt. Zorg er allereerst voor dat je FastLED toevoegt aan je Perpustakaan Arduino dan unduh kode deze. Wijzig op lijn 7 de hoeveelheid LED mati dengan baik dan periksa lijn 47 om te checken de goeie LED-strip adalah aangegeven. De strip die ik gebruik, gebruikt de WS2812B chipset en urutan warna GRB. Om je strip te kalibreren kan je even kijken bij de FastLED documentatie. Lebih dari itu algemeen moeten de standar waardes gewoon werken al je dezelfde LED hebt aangeschaft.

Selain itu, Anda juga dapat memproses komponen kode proyek nodig van de Adafruit. Voor het testen kan je de Colorwirl.pde openen. Vergeet niet weer even een aantal lijnen aan te passen; LED aantal untuk operasi 29 dan perangkat serial untuk operasi 44. Peralatan COM yang tersedia di Arduino adalah aangesloten, dan moet Serial.list()[0] voldoende zijn. Zo niet, probeer dan Serial.list()[1]. Test de app en meet een beetje mazzel zie je een mooi gekleurde strip LED.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat compatibel is met Adalight(zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

Langkah 4: Strip LED Solderen En Monteren Op Je Scherm

Solder strip LED En Monteren Op Je Scherm
Solder strip LED En Monteren Op Je Scherm

Kami tidak memiliki solder LED-strip en monteren op het scherm. Om het proces hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

BIARKAN OP! Als je je LED-strip bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit is de richting die je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar solder +5V aan +5V, Din aan Din en GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - solder deze niet aan het start van de strip!

Langkah 5: Nogmaals Testen

Testis Nogmaals
Testis Nogmaals

Nu adalah bahkan kijken dari al het solderwerk goed adalah gegaan. Mulai de color swirl en kijk of alles werkt. Als je tevreden bent met je setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software.

Langkah 6: Adalight Configureren

Konfigurasi Adalight
Konfigurasi Adalight

Elke individuele LED moet nu gedefinieerd worden in de software. Buka Adalight.pde dalam pemrosesan en beranda di lijn 87 hoeveel pixels je langs de kanten en bovenzijde hebt.

Hieronder vind je een regel bertemu "informasi per-LED" - ini adalah een lange lijst waarin alle LEDs rondom de tv worden gedefinieerd. Elke LED kata pintu gedefinieerd 3 angka:

- Angka monitor (Dit is hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn).

- X koordinat (0 adalah tautan als je het scherm voor je hebt).

- Y koordinat (0 adalah de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankin heeft een tool geschreven die dit grotendeels voor jou doet. Ook heeft hij een fix geschreven voor film layar lebar.

Lepaskan op je geen koma tambahan kawat gigi hebt staan.

Langkah 7: Duduk dan Bersantai

Duduk dan Bersantai
Duduk dan Bersantai

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de €50 een ambilight systeem gebouwd!

Direkomendasikan: