Daftar Isi:

Teller Penumpang. Selamat Meretas: 4 Langkah
Teller Penumpang. Selamat Meretas: 4 Langkah

Video: Teller Penumpang. Selamat Meretas: 4 Langkah

Video: Teller Penumpang. Selamat Meretas: 4 Langkah
Video: #viral. Pramugari batik air ini membaca annoumcement dengan suara manjah ala syahrini 2024, Juli
Anonim
Teller Penumpang. Selamat Meretas
Teller Penumpang. Selamat Meretas

Pintu Gemaakt.

Owen CiciliaTim JansenMees van Essen

Penghitung penumpang Arduino: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de conducteur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig adalah situs op de NS te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog is de problem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze masalah tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Dit idee willen wij realiseren bertemu dengan Arduino. Pintu druksensoren di elke stoel te plaatsen en die te verbinden bertemu een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Sistem deze adalah niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo irritaties van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit systeem te gebruiken voorkomen we veel irritaties in het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastructuur verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.

Kami hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Door middel van druksensors in de stoelen te doen die een signaal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte adalah voordat ze de drukken trein di stappen.

onderdelen.

-arduino.

- papan tempat memotong roti arduino.

- Ada buah 0.56 led display.

- druksensor.

- kabel.

Langkah 1: De Ontwikkeling

Kami zijn begonnen bertemu het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn kita mulai bertemu dengan pemikiran desain.

hoe zijn we op het idee gekomen. we hadden een brainstorm sessie over waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen meet brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display the maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. prototipe onderdelen voor.

Langkah 2: De Tampilan

Tampilan De
Tampilan De

we zijn al allereerst begonnen meet het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada buah 0.56 led display.

Langkah 3: De Sensor

De Sensor
De Sensor

we hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

Langkah 4: Kode Arduino

/***************************************************

Ini adalah perpustakaan untuk Ransel LED I2C kami

Dirancang khusus untuk bekerja dengan ransel Adafruit LED 7-Segmen -- https://www.adafruit.com/products/881 -- https://www.adafruit.com/products/880 -- https://www. adafruit.com/products/879 -- https://www.adafruit.com/products/878 9 Tampilan ini menggunakan I2C untuk berkomunikasi, 2 pin diperlukan untuk antarmuka. Ada beberapa alamat I2C yang dapat dipilih. Untuk ransel dengan 2 pin Pilihan Alamat: 0x70, 0x71, 0x72 atau 0x73. Untuk ransel dengan 3 Pin Pilih Alamat: 0x70 hingga 0x77

Adafruit menginvestasikan waktu dan sumber daya untuk menyediakan kode sumber terbuka ini, mohon dukung Adafruit dan perangkat keras sumber terbuka dengan membeli produk dari Adafruit!

Ditulis oleh Limor Fried/Ladyada untuk Adafruit Industries. Lisensi BSD, semua teks di atas harus disertakan dalam setiap redistribusi ************************************** **************/

#include // Aktifkan baris ini jika menggunakan Arduino Uno, Mega, dll. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7segment matrix = Adafruit_7segment();

void setup() { #ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin(9600); Serial.println("Tes Ransel 7 Segmen"); #endif matrix.begin(0x70); pinMode(7, INPUT_PULLUP); pinMode(8, INPUT_PULLUP); pinMode(9, INPUT_PULLUP); pinMode(10, INPUT_PULLUP); }

void loop() { int kursiBebas = 42;

int tombol1 = digitalRead(7); if (tombol1 == RENDAH) { SeatFree = SeatFree -1; }

int button2 = digitalRead(8); if (button2 == LOW) { SeatFree = SeatFree -1; }

int button3 = digitalRead(9); if (button3 == LOW) { SeatFree = SeatFree -1; }

int button4 = digitalRead(10); if (button4 == LOW) { SeatFree = SeatFree -1; }

// mencetak matriks floating point.print(seatsFree); matrix.writeDisplay(); penundaan(50);

}

Direkomendasikan: